Connect – It in galerie Hommes

23 september t/m 21 oktober 2012
Locatie Galerie Hommes 

Hans Venhuizen presenteert zijn voorstel : De opgeheven Hefbrug. (deze link bevat meer achtergrondinformatie over het voorstel)
(English: Reshuffle the Hef; a proposal to move the famous monumental but currently redundant Rotterdam Hefbrug to a place where it can be re-used in a spectacular way. (Location: Hommes gallery Rotterdam until october 21). More information in English click HERE.)

Thijs Ewalts en Jasper Niens : Stadsautosnelweg A0 Charlois
Stedelinks010 : Panorama Zuid . . . een veerpont tussen Charlois en Katendrecht

Connect-it gaat over verbonden zijn en loslaten. Over het her(ver)binden van Katendrecht en Charlois.

Opening op 23 september 15.00 uur  door Leo van Die, voorzitter stg. Hommes Foundation

7 oktober voordracht: door Michel Ball, schrijver en onderzoeker. “Waarom de Katendrechtse Lagendijk in Charlois ligt”.
10 oktober 19.30 Speakers Corner olv Tom Leest, De Beuk organisatie advies.
21 oktober 16.00 uur Finissage

550 jaar geleden ontstonden in de Katendrechtse polder de dorpen Katendrecht en Charlois op loopafstand van elkaar. Lange tijd vormden zij één dorp. Het graven van de Maashaven tussen 1895 en 1905 betekende een ogenschijnlijk definitieve, maar niet onherstelbare, fysieke breuk tussen beiden.

In de tentoonstelling Connect – It worden drie ontwerpen gepresenteerd, die mogelijkheden voor nieuwe verbindingen tussen Charlois en Katendrecht onderzoeken. Daarnaast toont Stichting Historisch Charlois beelden van het verbonden land, veerdiensten en pontjes. Pim van Halem tekent de kaart van toen en nu op de wand. Een randprogramma met film, speakers corner en debat werpt blikken in verleden en toekomst.

Deze tentoonstelling is onderdeel van het programma 550 jaar Charlois en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Deelgemeente Charlois.

 

 


The comments are closed.