Haagse Binckhorst als stadsfabriek voor nieuwe mobiliteit

Hierbij nodig ik u van harte uit om aanwezig te zijn en mee te discussiëren tijdens het programma
Autonië#4 de Haagse Binckhorst als stadsfabriek voor nieuwe mobiliteit
Zaterdag 1 november 2014
12.00 – 18.00 uur

Autoschadebedrijf Spoelstra, Komeetweg  5-­7.

Op zaterdagmiddag 1 november presenteren productontwerpers Studio Makkink&Bey, architecten en denkers Team Ernie Mellegers en kunstenaar Melle Smets de resultaten van hun onderzoeksopdracht van Autonië.

Met maquettes, animaties en presentaties maken ze zichtbaar hoe de Binckhorst kan functioneren als knooppunt in een nieuw netwerk van mobiliteit, en hoe de bestaande locale expertise rondom de auto daarin kan worden gecontinueerd.

Aansluitend gaan we met belanghebbenden en belangstellenden over de voorstellen in gesprek.

Autonië in de Haagse Binckhorst, over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit
Presentaties over de Showroom van de Toekomst door Melle Smets, Jurgen Bey en (team) Ernie Mellegers

De auto zit al decennia in de poriën van het bedrijventerrein de Haagse Binckhorst. Maar door de voorbereidingen voor grootschalige stedelijke vernieuwingen is de positie van de autobranche in de Binckhorst in het gedrag gekomen. Autonië onderzoekt i.s.m. ondernemers en ontwerpers vanuit de cultuur van de auto de kansen van de bestaande autobranche in de Binckhorst. Met drie teams van architecten ontwerpers en kunstenaars onderzoekt Autonië wat de rol van de auto(verkoop) voor de toekomstige ontwikkeling van de Binckhorst kan zijn. Wat is de Showroom van de Toekomst?

Op zaterdag 1 november presenteren Melle Smets, Jurgen Bey en (team) Ernie Mellegers hun voorstellen voor de Showroom van de Toekomst en gaan daarover met het publiek in gesprek. De hoofdvragen zijn daarbij: Komen er weer glanzende spiegelpaleizen met de nieuwste automodellen op de Binckhorst of kopen we vooral op internet? Is de Showroom van de Toekomst nog wel exclusief voor de auto of is er plaats voor alle vormen van mobilitiet? en Wordt de auto geheel zelfdenkend en zelfrijdend of moeten we hem in plaats daarvan helemaal zelf bouwen?
Locatie: Autoschadebedrijf Spoelstra aan de Komeetweg 5-7 Den Haag
Initiatiefnemers: Mobiel projectbureau OpTrek en Hans Venhuizen
Aanmelden: Stuur een e-mail

Meer info op Facebook.

Hieronder het programma:

 

The comments are closed.