Het beginbeeld uit het eerste Parquette spel is de onderlegger voor het tweede spel tussen Bestuurders Bouwers en Bewoners.

Parquette

PARQUETTE is een stedenbouwkundig simulatiespel voor 8 tot 24 deelnemers ontwikkeld door Hans Venhuizen. PARQUETTE maakt het mogelijk om nog vóór het ontwerpproces geschiedenis in een contextarm gebied te laten ontstaan en veel mensen te betrekken bij de ontwikkeling daarvan.

oktober 11, 2012  |  Reacties uitgeschakeld voor Parquette Lees Verder
Expositie ‘20 jaar Vedute: een visie op ruimte via de Statenbijbel’ ARCAM, Amsterdam’

Expositie ‘20 jaar Vedute: een visie op ruimte via de Statenbijbel’ ARCAM, Amsterdam’

11 september t/m 08 oktober 2011

Hans Venhuizen is door Stichting Vedute uitgenodigd zijn ruimtelijke visie uiteen te zetten binnen de beperking van 44 x 32 x 7 cm; de maten van de statenbijbel.

oktober 07, 2011  |  Reacties uitgeschakeld voor Expositie ‘20 jaar Vedute: een visie op ruimte via de Statenbijbel’ ARCAM, Amsterdam’ Lees Verder
Zaaien & Wieden, volkscultuur in hedendaagsekunst. COBRA Museum, Amstelveen

Zaaien en Wieden, Volkscultuur in hedendaagse kunst.

 18 juni t/m 4 september 2011

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst brengt deze zomer een veelzijdige internationale groepstentoonstelling die de hernieuwde aandacht voor volkscultuur koppelt aan hedendaagse kunst en aan erfgoed.  Er nemen ruim 20 Europese kunstenaars deel voor wie volkscultuur inspiratiebron is. Een aantal kunstenaars is door het Cobra Museum uitgenodigd nieuw werk te ontwikkelen voor deze expositie. Hans Venhuizen laat in deze tentoonstelling zien hoe breed het begrip cultuur kan worden opgevat; als cultuurhistorie, erfgoed en kunst, maar ook als de verzamelde actuele cultuur van de bewoners van een streek.

oktober 07, 2011  |  Reacties uitgeschakeld voor Zaaien en Wieden, Volkscultuur in hedendaagse kunst. Lees Verder