Ontdekking van het Maasplein

Oktober 2008 – In het kader van het programma ‘Kunst+Cultuur in het Pact op Zuid’ onderzoekt Bureau Venhuizen of de entrees van Rotterdam-Zuid een grotere rol kunnen spelen bij de herwaardering voor dit stadsdeel. In opdracht van het CBK Rotterdam ontwikkelde Hans Venhuizen in 2009 een visie op de Entrees van Zuid.

Bureau Venhuizen stelt voor in 2009 in Rotterdam een nieuw plein te openen, het MAASPLEIN. Dit nieuwe plein ligt midden in de stad en is ontstaan door een aantal kades rondom de meest bepalende kwaliteit van de stad, het water, aaneen te sluiten. Daarmee is het MAASPLEIN geen bouwplan maar een ontdekking. Door de ruimschoots aanwezige kwaliteiten van de stad te verbinden en beter te ontsluiten ontstaat een hernieuwde omhelzing van de stad met het centrale en meest spectaculaire water van de stad: De Nieuwe Maas.

Kijk voor hier meer informatie.

The comments are closed.