KAMP KONINGSWEG

Februari 2012

Samen met Hans Jungerius, Harro de Jong en Andre Dekker werkt Hans Venhuizen aan de oprichting van een studiecentrum voor TIJD RUIMTE en LANDSCHAP in Kamp Koningsweg.

Kamp Koningsweg Arnhem

Kamp Koningsweg is een voormalig militair terrein dat in 1940 is gebouwd door de Deutsche Luftwaffe. Het ligt aan de noordelijke rand van Arnhem en is gekocht door projectontwikkelaar KWP en woningbouwcorporatie Portaal. Zij willen op het terrein 34 atelierwoningen realiseren, deels in de aanwezige, als boerderij vermomde scherfvrije militaire verblijven. Bij het project zijn een aantal culturele partners betrokken waaronder Stichting G.A.N.G., Stichting Leniging Ateliernood Kunstenaars en Buro Harro, van landschapsarchitect Harro de Jong.

Naast diverse culturele projecten in 2012 en 2013 wordt op het terrein een leercampus in het leven roepen. De deelnemers in dit project, dat voorlopig Kaderschool heet, zijn naast landschapsarchitect Harro de Jong , Hans Venhuizen en André Dekker. Alle drie houden ze zich bezig met de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte en alle drie hebben als docent of gastdocent banden metonderwijsinstellingen als de Universiteit van Wageningen, Artez en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De Kaderschool gaat summerschools organiseren waarin we mensen van verschillende bloedgroepen samen willen brengen: kunstenaars, architecten, filosofen, schrijvers, stedenbouwkundigen en beleidsmakers op het gebied van ruimtelijke ordening. Onderwerp van de bijeenkomsten zijn de denkkaders van waaruit we omgaan met de omgeving en het landschap.

Interview met Hans Jungerius over Kamp Koningsweg.
Meer informatie op de website van LEGENDA, Gesellschaft für explorative Landeskunde 

The comments are closed.