Koningsassymposium op 1 december 2011

Op 1 december 2011 organiseert Hans Venhuizen voor de Regio Groningen Assen en in samenwerking met Platform GRAS een dynamisch dagvullend programma rondom de Koningsas. De Koningsas is het gebied tussen Groningen en Assen. Het ligt in vier gemeenten: Groningen, Haren, Tynaarlo en Assen. Gebiedsintendant Hans Venhuizen heeft van de gemeenten en provincies de opdracht gekregen op zoek te gaan naar de bijzondere kwaliteiten van dit gebied, die kwaliteiten uit te dragen en waar mogelijk uit te dagen beter zichtbaar te zijn.

Met presentaties van ondermeer: Marinke Steenhuis, ONIX, De Zwarte Hond, Bram Esser, Rik Herngreen, Hans Venhuizen en met moderator Bert van Meggelen.

Uitnodiging Koningsas symposium

Programma Koningsas symposium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds begin 2011 is Hans Venhuizen als gebiedsintendant aan het werk tussen Groningen en Assen, een gebied dat ook wel de Koningsas wordt genoemd. “De Koningsas kan een grote bijdrage leveren aan de profilering van de regio, zowel richting bewoners, gebruikers als passanten. De Koningsas is immers een gebied waar cultuur, landschap, rood en groen zich op een prachtige en zorgvuldige manier kunnen vermengen: niet ten koste, maar ter meerdere eer en glorie van de huidige kwaliteiten. Bestaande en toekomstige (ruimtelijke) ontwikkelingen moeten dan niet op voorhand beschouwd worden als een risico, maar als aanleidingen om bestaande kwaliteiten te vergroten en nieuwe toe te voegen. In combinatie met de bestaande kwaliteiten kunnen zij de waarneming en ervaring van het gebied verder vergroten en de Koningsas daarmee nog aantrekkelijker maken voor zowel bewoners als bezoekers.”

Naast een aantal activiteiten die het gebied in een ander cultureel perspectief plaatsen, zoals een theatrale Koningsasexcursie per boot en een Pecha Kucha waarin de Koningsas vanaf verschillende kanten werd getoond, initieert de Gebiedsintendant in samenwerking met regionale partners ook een viertal studies naar ontwikkelingen in het gebied waar tot de verbeelding sprekende nieuwe verbindingen tussen cultuur en de gebouwde omgeving mogelijk zijn. Bij deze studies staan actuele thema’s rondom mobiliteit, energie, afval en sensortechnologie centraal. Steeds betreft het concrete opgaven binnen het Koningsas gebied, die met de partners op ontwerpende wijze zullen worden onderzocht. De uitkomsten van deze studies worden op 1 december tijdens het Koningsassymposium gepresenteerd. Met presentaties van ondermeer: Marinke Steenhuis, ONIX, De Zwarte Hond, Bram Esser, Rik Herngreen en Hans Venhuizen en met moderator Bert van Meggelen.

Aanmelden voor het symposium: www.grasuitgevers.nl/tickets/

 

 

The comments are closed.