The Making Of Beyoğlu.

Tijdens de  International Biennale in Istanbul in september 2011 brengt Hans Venhuizen in het stadsdeel Beyoğlu de discussie op gang met het debatspel The Making Of Beyoğlu. Aan de hand van een reeks stedenbouwkundige thema’s debatteren vijf teams met elkaar. Het spel is daarbij een instrument om oplossingen voor de problematiek te genereren. Daarbij is de betrokkenheid van het publiek essentieel.Venhuizen werkt samen met SALT. Dit is een non-profit instelling gevestigd in Istanbul, Turkije. Geopend in april 2011, SALT organiseert tentoonstellingen, conferenties en publieke programma’s met als focus interdisciplinaire onderzoeksprojecten. SALT beheert een bibliotheek en een archief van recente kunst, architectuur, design, stedenbouw en sociale en economische geschiedenis en stelt deze ter beschikking voor onderzoek en openbaar gebruik.

 SALT signaleert de topdown stedenbouwkundige ingrepen in de stad Istanbul en wil een discussie op gang brengen om de burgers meer te betrekken bij het ruimtelijk beleid. SALT stelt acht cases van het stadsdeel Beyoğlu tentoon en reflecteert daarmee op het traditionele beleid en de gevolgen ervan in de stadsontwikkeling en op het gebrek aan betrokkenheid van burgers. Bureau Venhuizen organiseert een spel rond elke case.

 

 

 

 

 

 

The Making of Beyoğlu from SALT Online on Vimeo.

Mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor architectuur.

Meer informatie (Eng.) op Global Site Plans,  The Making of Beyoğlu en Urban Rhizome.

The comments are closed.