Autonië#3

5 juli 2014
De auto in de virtuele wereld / de virtuele wereld in de auto

Locatie:  Louwmanhallen in de Binckhorst Den Haag

Via lezingen, competities, presentaties en workshops zullen de bezoekers verrassende inkijkjes krijgen in de relatie tussen de auto en de virtuele wereld. Daarnaast is er natuurlijk weer een kofferbakmarkt.

Als het aan de mobiliteitsexperts ligt dan rijden we binnen een paar jaar allemaal in onze eigen auto bumper aan bumper op de snelweg. Sensoren en satellieten zorgen ervoor dat we niet botsen zodat we, heerlijk ontspannen de krant lezend, toch veilig op de plaats van bestemming aankomen. Dit toekomstbeeld, dat ons overigens al heel lang wordt voorgespiegeld, is inmiddels heel dichtbij gekomen. In onze auto’s zijn al een tijdje meer computers dan mechanische onderdelen ingebouwd zodat in autogarages de belangrijkste monteurs niet eens meer vuile handen krijgen.

In deze sensorgestuurde autowereld komen we met onze navigatie probleemloos op onze plaats van bestemming doordat ons vanuit de satelliet op tijd voortdurend snellere routes worden aangeboden. Ook al is de vrije doorgang door files en ongelukken versperd. In de stad lezen we van het display waar we het beste kunnen parkeren dat we betalen via onze mobiele telefoon. Diegenen die geen auto bezitten weten in een handomdraai de huur, share of leenauto het dichtst in de buurt te vinden. De kosten worden automatisch afgeboekt. Het autorijden zelf heeft zich al lang naar de virtuele wereld van de via satellieten verstrekte service, oriëntatie en informatie verplaatst.

Waar het werkelijke autorijden steed virtueler wordt, slaagt de gameswereld er in om het virtuele autorijden steeds levensechter te maken. Het virtuele autorijden heeft als ervaring het echte autorijden al lang ingehaald. De spanning en het gevaar die je in de computerautowereld nog voelt wordt door diezelfde computers juist uit de werkelijke wereld zo veel mogelijk uitgesloten.

Tijdens de derde Autonië dag tonen we de wereld van de auto in de virtuele wereld én de virtuele wereld in de auto en vooral waar die op verrassende samengaan. Zo tonen we een hologramautoshowroom, die veel beter toegerust is om de klant zijn nieuwe auto te laten ervaren dan een traditionele. In de hologram kan hij immers precies díe uitvoering, in precies die kleur met die accesoires ervaren die de werkelijke showroom nooit op voorraad kan hebben. Ook is er de gelegenheid kennis te maken met een Duitse kunstenares die met de auto tochten maakt om op haar navigatie mooie figuren te kunnen maken.

Via lezingen, competities, presentaties en workshops zullen de bezoekers verrassende inkijkjes krijgen in de relatie tussen de auto en de virtuele wereld. Daarnaast is er natuurlijk weer een kofferbakmarkt.

<link naar OPTREK  >

The comments are closed.