Autonië; over de cultuur van de auto

26 oktober 2013

De Binckhorst is sinds jaar en dag het kloppend hart van autorijdend Den Haag en haar omgeving. Hier kun je tanken en pimpen, kopen en spuiten, wassen en cabriolleren. Maar de auto is veel meer dan object, het is een veroorzaker van ervaringen, drager van identiteiten, maker van architectuur, ontsluiter van landschappen en aanjager van innovaties. Kortom de auto zit diep geworteld in onze hedendaagse cultuur en speelt niet alleen een grote rol in de manier waarop we ons verplaatsen maar in al ons handelen.

Het project Autonië zet het komende jaar de rol die de auto in en voor de Binckhorst speelt op aantrekkelijke wijze centraal. Tijdens diverse evenementen, tentoonstellingen, wedstrijden en symposia kun je de cultuur van de auto in al haar facetten beleven. Met Autonië zetten we de deur naar een nieuwe rol voor de auto open en gaan we met de auto op weg naar een nieuwe mobiliteit.

Op 26 oktober gaat Autonië van start met een aantal activiteiten rondom Ateliercomplex de Besturing aan de Saturnusstraat in de Binckhorst. Hier kunt u deelnemen aan de allereerste KOFFERBAKMARKT waarin iedereen in een tot marktplaats omgebouwde auto eigen spullen te koop kan aanbieden. Er vinden BEHENDIGHEIDSWEDSTRIJDEN plaats waarin onverwachte vaardigheden centraal zullen staan. Er zijn lezingen en debatten rondom de cultuur van de auto. En dat alles vindt plaats rondom de Autonië mobiele AUTOPARAFERNALIASHOP.

LINK naar het Binck festival

The comments are closed.