Lezing Festival Verboden Landschap

20 oktober 2013 Lezing Hans Venhuizen

Het gebied rondom de Arnhemse Koningsweg is dankzij haar verleden als Duits militair vliegveld doordesemd met camouflage. In de Tweede Wereldoorlog werden voor het vliegveld veel fopboerderijen en fopschuren gebouwd en zelfs hele fopdorpen aangelegd. Hoewel na de oorlog sommige van die fopboerderijen als échte boerderijen in gebruik werden genomen, en daarmee werden gedecamoufleerd, is camouflage als DNA nog springlevend. In de wei worden paarden gecamoufleerd als zebra en de gsm masten zien er uit als naaldbomen.

Met de realisatie van hooibaalbungalows, houtstapelhutten en hertenvoederbakwoningen gaat het camouflage DNA weer een nieuwe toekomst tegemoet. Zeker wanneer ook de bossen, de weilanden het zand en de hei eindelijk in het patroon worden aangelegd waarin Google-maps het gebied, uit militair cartografische camouflage overwegingen, al jaren weergeeft. Dan kunnen de liefhebbers van de Veluwse neo-natuur ongezien genieten in het Camou Green Park waarin alles weer is wat het altijd al leek.

LINK naar aankondiging lezing Hans Venhuizen
Agenda Stichting GANG

Tags:

The comments are closed.