Festival Verboden Landschap

11 oktober 2013 – tentoonstellingsopening

Op het nieuwe Landgoed Koningsweg Arnhem aan de rand van het Park Hoge Veluwe, presenteert Hans Venhuizen de resultaten van de verkenning van het gebied die hij uitvoerde met het Schuster/Venhuizen verkennersteam.Het festival vindt plaats op een voormalig militair terrein aan de Noordrand van Arnhem: Buitenplaats Koningsweg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er door de Duitsers het grootste en modernste vliegveld van Europa aan de noordrand van Arnhem gebouwd: Fliegerhorst Deelen, met een omvang van het huidige Schiphol. Van de ruim 900 gebouwen die toen werden gebouwd, zijn er meer dan 200 bewaard gebleven met de status van Rijksmonument.

Onder de titel ‘waar alles weer is wat het altijd al leek’ presenteert Venhuizen een visie op het gebied vanuit het perspectief van de Kennisvrije deskundige.

De presentatie eindigt met een serie voorstellen voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied die vanuit een actuele toepassing van camouflage zijn gedacht, maar zich in de toekomst uitstekend lenen voor een spectaculaire decamouflage.

Link naar Tentoonstelling  /// Link naar Festival Verboden Landschap

 

 

 

 

 

Tags:

The comments are closed.