WERK/WERKELIJKHEID

30 november t/m 22 december 2012
Locatie: Hollandia Galerie, Vlaardingen
Voor haar jaartentoonstelling van 2012 nodigde het Vlaardingse Mareado Hans Venhuizen als curator uit. Onder de titel WERK/WERKELIJKHEID ging Venhuizen op zoek naar de rol van de echte wereld in en achter het werk van Vlaardingse kunstenaars. In vele Vlaardingse ateliers vond hij waarnemingen die de wereld tonen as it is, onverholen maar veelzeggend door de keuze van het onderwerp of de onwaarschijnlijkheid van de situatie. Werk en andere waarnemingen die de werkelijkheid niet verheerlijken of verdoezelen, niet veroordelen of aan de kaak wil stellen, niet direct wil verbeteren of verslechteren, maar waarnemingen van kunstenaars die met eigen hand en door eigen oog tonen hoe die wereld werkelijk is.
Op vrijdag 21 december om 20.00 uur sluit Hans Venhuizen de tentoonstelling af met een uitgebreide introductie in de achtergronden van zijn keuze. Venhuizen neemt de luisteraars mee langs de ongenaakbare naaktheid van onze dagelijkse omgeving om via oudstrijders en potloodsarcofagen naar de bron van het houtskool te komen.
Hollandia Galerie – Oosthavenkade 42 – 3134 NW  Vlaardingen.

The comments are closed.