Moderator expert panel symposium MUDAM in Luxemburg

27 april 2012 – In het kader van Luxemburg Design City 2012, organiseerde het Museed’Art Moderne Grand-Duc Jean (Mudam) een symposium over de waarde van design denken * voor het bedrijfsleven, onderwijs en de cultuursector. Het symposium met de naam Turn Me On – Design hits op LXBG stelde de volgende vraag: welke waarde kan design denken toevoegen aan bedrijfsleven, onderwijs en cultuur? De vraag werd besproken door in Luxemburg gevestigde ontwerpers en internationale deskundigen. Hans Venhuizen trad op als moderator van het expert panel.

Expert panel: Mustafa Tazeoglu – Urban Rhizome (D), Bob Krieps – Director at the Ministry of Culture (L), Lucienne Blessing – Vice-President for research, University of Luxembourg (L), Anna Bernagozzi – Design consultant and theorist (F), Co-panelist: Robert Dennewald (L).

Voor meer informatie over het symposium en Design City 2012 Luxembourg kijk hier. De registratie van het gesprek (25 min.) is hieronder te bekijken.

 

*Design denken staat voor academische bestudering van designcultuur. Design wordt daarbij opgevat als een cultureel proces, maar ook als een sociaal, economisch en politiek instrument. De Vrije Universiteit Amsterdam start een nieuwe masterstudie Design Cultures, in samenwerking met de stichting Premsela.

27 april 2012 – within the framework of Design City 2012, Mudam Luxembourg – Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean hosted a symposium about design thinking in business and culture called Turn Me On – Design hits on LXBG. One of the leading questions of the day, discussed by Luxembourg based designers and international experts was: which added value can design thinking bring to Luxembourg’s business, education and culture?

Expert panel moderated by Hans Venhuizen (NL), with introductory statements by Mustafa Tazeoglu – Urban Rhizome (D), Bob Krieps – Director at the Ministry of Culture (L), Lucienne Blessing – Vice-President for research, University of Luxembourg (L), Anna Bernagozzi – Design consultant and theorist (F), Co-panelist: Robert Dennewald (L)

Tags:

The comments are closed.